Monday, December 27, 2010

indonesial...

hai,,,aku tau korang sume tengok kn bola malaysia lawan indon kn smalam. malaysia menang kan. 3-0 kan. hebat kan. cantik kan gol2 malaysia kan. so berbangga lah aku semalam kan. yelah mmg lah aku bangga. sempat satu family aku dok bermastautin kat depan TV smalam. setiap malaysia gol aku meloncat. jadi 3 kali lah aku meloncat kan.

okeh3, malas dah aku nak ulas pasal kemenangan malaysia smalam. korg boleh bace sendiri yeh kat paper2. aku rasa sume paper hari ni ade siar. kalau takde memang pengarang paper tu gile. ha ha. so yang aku nk cerita ni pasal kebangsatan penyokong dan rakyat indonesial.

dah la kalah. masuk page orang maki2, kutuk2 malaysia pulak. dianjing nye lagu negaraku. aku bukan lah nak emo kan. jaoh lagi nak tacing2. just mempertahankan kedaulatan bangsa. so aku kutuk la balik. habis bahasa2 kesat yg aku blaja kt sekolah dulu2 aku gune. tak sia2 cikgu aku ajar. okey2,aku tipu je. aku x kutuk pon. just bace je kutukan dan cacian malaysia vs indonesia. tp aku panas jgk la bace tu. tak sedar ke 2 juta rakyat dorg merempat cari keje kat sini. yg baik2 tu bagus lah. ni siap wat jenayah ag.

dah la. malas nak layan. sepatutnya kita serumpun, sebangsa, seagama tak bleh la macam ni. bersatu teguh bercerai roboh. =)



sbenarnye dah lame tak update blog. mase awal2 ari tu smangat sgt. skrg da malas. haha. now aku da balik kolej. sem baru da nak bukak. jom main!

5 comments:

Sae said...

haha...tu namanya dorang lupa daratan...mai sini org da tlg bg keja...buat pasai...aparaa..~

maCy said...

hak3. padan muka mereka. macy tengok gak. yg penting majuk gila izat xlayan mesej macy. grrr

beautiful_rose said...

adat permainanlah kalau ada menang,pasti ada yang kalah betul tak? kalau dua2 menang macam mana nak cari perbezaan antara skill dan kemahiran kan? kalau kalah,boleh berlatih lagi dan tambah skill permainan.kesilapan jangan di ulang betul tak.


pasal pendatang y tak mengenang budi ni mmg hampeh.org bagi masuk utk dia cari rezeki kat sini,tapi buat taik pulak.bakar bendera negara org wat jenayah sana sini.dah la menumpang lagi nak buat taik pula.elok di halau je mereka semua buat semak jerk...

aleen aiden said...

yeay malaysia menang...alhamdulillah... ;)

mR.LineKlear said...

yeahhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!